Zmiękczający balsam przeciw swędzeniu łagodzi swędzenie* i pomaga zniwelować szczyty podrażnień, jednocześnie zmniejszając zaczerwienienie suchej skóry ze skłonnością do atopowego zapalenia skóry.
Jego skuteczność w zakresie 360° zmniejsza również suchość skóry, wzmacnia barierę skórną i pomaga przywrócić równowagę mikrobiomu**.
Odżywczy balsam o wyjątkowo bogatej, nieklejącej się konsystencji zapewnia potrójne działanie kojące w jednej aplikacji dziennie.
Formuła oparta na ekstrakcie z nasion owsa Rhealba, zawierająca 95% składników pochodzenia naturalnego i bezzapachowa, do stosowania od urodzenia.
Codzienny gest, ukierunkowany, skuteczny i uspokajający, który szanuje kruchość suchej skóry z tendencją do atopii, jednocześnie poprawiając jej codzienne życie.
Nowe, ekologiczne tuby bez etui, zawierające o 33% mniej plastiku*** i nadające się do recyklingu, szanują delikatną skórę, jednocześnie przyczyniając się do poszanowania środowiska. Uspokojenie i natura łączą się, zapewniając jeszcze większą miękkość.
Podobnie jak wszystkie nasze zabiegi zmiękczające Rhealba® Oat Seedling, zmiękczający balsam przeciw swędzeniu został wymieniony w europejskich zaleceniach dermatologicznych dotyczących leczenia wyprysku atopowego: Emolient PLUS****.
Owies Rhealba® z upraw ekologicznych.
Info Vegan: bez składników pochodzenia zwierzęcego.
Naturalna, bezapachowa pielegnacja emoliencyjna o potrójnym działaniu łagodzącym , którą można stosować juz od urodzenia. Skuteczność 360°, balsam emolient przeciw drapaniu natychmiast i długotrwale łagodzi, odżywia i wzmacnia barierę skórną już przy jednej aplikacji dziennie.
• POTRÓJNE DZIAŁANIE ŁAGODZĄCE dzięki ekstraktowi z owsa Rhealba® wzmocnionemu przez BIOVECT, wektor naturalnego pochodzenia: łagodzi swędzenie, zmniejsza zaczerwienienia i zmniejszenia częstotliwości występowania podrażnień.
• DZIAŁANIE ODŻYWCZE: zmniejsza suchość i wzmacnia barierę ochronną skórny, dzięki zawartości Filaxerine® , witaminy B3 i emolienty.
• MIKROBIOM: ekstrakt z owsa Rhealba® pomaga przywrócić równowagę mikrobiomu.